Architect or LandmarkBewerkmodus voor het terreinoppervlak

Locatie

Bewerk huidig oppervlak

Bewerk toekomstig oppervlak

Contextmenu

De bewerkmodus stelt je in staat om zowel de hoogtelijnen van het huidige als het toekomstige terreinmodel te bewerken.

Om de bewerkmodus te openen:

Selecteer het commando voor het gepaste terreinmodel.

Of: selecteer het terreinmodel en klik in het Infopalet op de knop Bewerk huidig oppervlak of Bewerk toekomstig oppervlak. Of: selecteer het contextcommando Bewerk en kies de gewenste bewerkmodus via het dialoogvenster ‘Selecteer te bewerken onderdeel’.

In de objectbewerkmodus worden de beschikbare gereedschappen weergegeven in het palet Oppervlak modelleren. Dit palet is alleen beschikbaar in de bewerkmodus.

Als het terreinmodel in 2D/Planaanzicht stond vóór het bewerken, wordt de tekening in Bovenaanzicht geplaatst; voor andere aanzichten verandert er niets. Het kan zijn dat de weergave of de rendering van het terreinmodel tijdelijk wordt aangepast om het bewerken te vergemakkelijken; bij het verlaten van de bewerkmodus zullen de oorspronkelijke weergave en rendering worden hersteld. Terreinbewerkingsobjecten zijn zichtbaar in de bewerkmodus, maar ze kunnen niet worden geselecteerd of bewerkt.

Wanneer het oppervlak bewerkt is, sluit de bewerkmodus om terug te keren naar de tekening.

Eventuele terreinbewerkingsobjecten worden opnieuw toegepast op het terreinmodel.

Het oppervlak <a id="CSH_1385"></a>van het terreinmodel modelleren

Een controlepunt aan het terreinoppervlak toevoegen

Een geul of berm op het terreinoppervlak<a id="CSH_1387"></a> creëren

Het oppervlak van een terreinmodel modelleren

De objectbewerkmodus